lauantai 7. huhtikuuta 2012

Valkosipuli-yrttivoi

 
Tein nyt tästäkin erillisen ohjeen, koska tätä tulee erilaisena tehtynä niin usein. Kaikessa yksinkertaisuudessaan voin joukkoon sekoitetaan mieleisiä mausteita ja tarjoilua/säilyttämistä helpottamaan tätä voita kannattaa säilyttää pakastimessa. Tätä voita tarjoilin karitsan kera, mutta yleensä jääkaapissa säilytän yksinkertaista valkosipuli-persilja-ruohosipuli-versiota.

Valkosipuli-yrtti-voi

voita
valkosipulia
persiljaa
ruohosipulia
timjamia
suolaa

Sekoita hienonnetut yrtit, murskattu valkosipuli ja suola hiukan pehmenneen voin joukkoon. Itse laitoin seoksen minigrip-pussiin ja muotoilin siitä pötkön pussin sisään rullaamalla. Säilytä tätä pötköä pakastimessa, niin se säilyy sekä pitää muotonsa. Pötköstä on helppo tarvittaessa leikata veitsellä siivuja ottamatta muovia ympäriltä pois, siis ennen leikkaamista. Leikkaamisen jälkeen muovi kannattaa toki poistaa siivuista :---)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...