sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Meloni-päärynä-fetasalaatti


Tuossa viime kesänä kävimme Oulussa veljelläni ja hänen vaimollaan kylässä, ja siellä maistoin salaattia, jota olenkin tehnyt useasti tämän jälkeen. Se on käytössä muokkautunut hieman ja omaan suuhun sopivaksi, mutta alkuperäinen on kuitenkin ainakin jossain määrin vielä tunnistettavissa. Valitettavasti veljeni vaimon tomaatteja! tomaatteja! -blogissa tätä reseptiä ei ainakaan toistaiseksi ole, mutta onneksi hän kuitenkin voitti Pastanjauhajien juustokisan tällä Voitokkaan juustosalaatin ohjeellaan. Tulipas paljon linkkejä ja pitkä selostus. Mutta niin siis, krutonkeja en jaksanut tehdä, eikä lähikauppa tarjonnut muuta salaattia kuin jäävuori- sellaisen, joten näillä mennään!

Meloni-päärynä-fetasalaatti

Cantaloupe-meloni
kolme päärynää
salaattia (nyt oli jäävuorisalaatti)
fetajuustoa
auringonkukansiemeniä, pähkinöitä
oliiviöljyä
suolaa
sokeria
pieni valkosipulin kynsi (tai puolikas)
basilikaa
pippuria

Melonit, päärynät, salaatit ja feta pilkotaan ja sekoitetaan kulhossa. Murskaa valkosipulinkynsi ja silppua basilika, ja sekoita nämä öljyn joukkoon. Lisää öljyyn myös suolaa ja pippuria. Anna öljyn maustua jonkin aikaa. Levitä siemenet ja pähkinät pellille ja ripottele näiden päälle suolaa ja sokeria. Lorauta vielä öljyä päälle ja sekoita. Paahda uunissa n. 170 asteessa joitakin minuutteja, kunnes ovat kauniin kullanruskeita. Sekoita nää hieman jäähtyneinä salaatin joukkoon. Kaada öljy siivilän läpi salaattiin ja sekoita. Voi toki kaataa sellaisenaankin, mutta itse tässä salaatissa en tykkää, että valkosipuli maistuu liikaa. Öljy vain ottaa siitä hieman makua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...