Tamperelainen opiskelija tykkää ruoasta ja herkuista, niiden kuvaamisesta sekä bloggaamisesta. Ja näistä viimeisimpään on valitettavasti aina vaihtelevasti hyvin vähän aikaa... Siitäkin huolimatta, tervetuloa!
lauantai 7. huhtikuuta 2012
Lime-suklaa-bebet
Tykkään bebeistä. Näiden leivosten ongelma on vaan niiden ylenpalttinen makeus, minkä vuoksi niistä tykkää lähinnä sen ensimmäisen suupalan ajan. Koitin siis kehittää jotain vähän vähemmän ällömakeata, ja päätin korvata perinteisen vaaleanpunaisen kuorrutuksen tumma suklaa -kuorrutuksella. Idea toimikin ihan hyvin - suklaa kyllä maistui hieman liikaa siten, että itse täytettä ei juurikaan maistanut sen alta. Suklaakerros oli myös melko paksu, ja uskonkin asian korjautuvan jo pelkästään sillä, että valmistaa suklaakuorrutuksen suuremmalla kermamäärällä, jolloin kuorrutteen kerroksesta tulee ohuempi. Alla kuitenkin se ohje, jonka mukaan itse tein.
Onnistuin myös tekemään perinteisen virheen puolittaessani alkuperäisen reseptin määriä, ja leivoin bebejen pohjat muuten onnistuneesti, mutta käytin miltei tuplamäärän jauhoja. Tämä ei kuitenkaan näköjään menoa haitannut, ja pohjat pysyivät koossa. Mutta alla siis varmuuden vuoksi alkuperäinen ohje.
Lime-suklaa-bebet (7 kpl)
pohjat:
70 g voita
2 rkl sokeria
keltuainen
n. 1,5 dl jauhoja
täyte:
1 dl kuohukermaa
1 keltuainen
1 rkl perunajauhoja
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
100 g voita
lime curdia
kuorrutus:
100 g tummaa suklaata
1 dl kermaa
Vatkaa voi ja sokeri, ja lisää keltuainen. Lisää vielä lopuksi jauhot. Painele taikina leivosvuokiin. Paista 175 asteessa 15 minuuttia. Valmista täyte kiehauttamalla kerma, keltuainen, perunajauhot ja sokeri kattilassa, ja jäähdytä seos. Vatkaa voi ja vaniljasokeri vaahdoksi, ja sekoita jäähtynyt kiisseli tämän sekaan. Laita jäähtyneiden leivospohjien päälle ensiksi lime curdia ja sen jälkeen täytettä. Valmista suklaakuorrutus sulattamalla suklaa vesihauteessa. Lisää suklaan joukkoon kattilassa kuumennettu kerma. Kerma ei saa missään välissä kiehahtaa! Kaada jäähtynyt kuorrutus bebejen päälle ja koristele raastetulla sitruunan kuorella.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti