sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Tomaatti-mozzarellakeitto

Tomaattikeiton paras valmistamisaika olisi luonnollisesti jokin muu kuin kaikkein kylmin aika vuodesta, mutta koska teki mieli, niin olihan sitä saatava. Käytin siis valmistamiseen tuoreiden tomaattien sijaan paseerattua tomaattia. Chiliä kannattaa laittaa lisää, jos tykkää tulisemmasta. Ja valkosipulia lisäämällä lähtevät alkavat flunssat samantien. Tarjoilin keiton valkosipulikrutonkien, yrttien ja paahdetun sipulin kera. Krutonkien tekeminen itse on helppoa ja niistä tulee todella herkullisia. Tästäkin voisin kirjoitella ohjeen sitten, kun muistan ottaa näistä kuvan jossain vaiheessa.

Tomaatti-mozzarellakeitto

1500 g paseerattua tomaattia
1 litra kasvislientä
oliiviöljyä
yksi iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 chilipalko
mozzarellaa
suolaa
pippuria
krutonkeja, paahdettua sipulia, yrttejä

Silppua sipuli ja chili mahdollisimman pieneksi ja murskaa valkosipulit. Kuullota nämä öljyssä. Lisää kasvisliemi ja paseeratut tomaatit kattilaan. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Anna keiton kiehua hiljalleen, kunnes vettä on haihtunut tarpeeksi. Itse taisin keitellä miltei tunnin muiden aktiviteettien lomassa. Keittämisen loppuvaiheessa lisää mozzarella pieninä paloina ja anna sulaa keittoon. Voit myös maustaa keiton tässä vaiheessa haluamillasi yrteillä. Tarjoile keitto esimerkiksi valkosipulikrutonkien, paahdetun sipulin ja basilikan kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...