maanantai 6. helmikuuta 2012

Crostinit

Blogini on vaipunut talvihorrokseen erinäisten koulu- ynnä muiden tehtävien takia. Nyt, kun ainakin toivottavasti kevät jo kohta saapuu, niin päätinkin alkaa kunnostautua tämän asian saralla. Oli tarkoitus eilen vaalivalvojaisiin tehdä crostineja, mutta laiskuus yllätti ja päädyimmekin rehellisesti kebabiin tuolta naapurista. Tänään kuitenkin ajattelin valmistaa alkupaloiksi.

Crostinit ovat erittäin hyvä vaihtoehto myös juhliin tarjottavaksi, sillä näihin saa helposti sovellettua erilaisia täytteitä niin makumieltymysten kuin ruokavalioidenkin suhteen. Tällä kertaa täytteiksi muodostuivat jääkaapin tarjoamien antimien mukaan feta-paprika, parmankinkku-punasipuli sekä tomaatti-mozzarella. Ciabattaan nämä olisi helppo valmistaa, mutta koska kotona sattui olemaan paahtoleipää, ajattelin käyttää nämä hyödykseni.

Crostinit

vaaleaa leipää
(voita ja) oliiviöljyä
valkosipulia

buffalo-mozzarellaa
tomaatteja
punasipulia
parmankinkkua
paprikaa
fetaa
auringonkukanversoja

Crostinit valmistetaan kaikessa yksinkertaisuudessaan siten, että leivät paistetaan voi-/öljyseoksessa, johon on murskattu myös valkosipulia. Kun leivät ovat kauniin kullanruskeita, voidaan ne täyttää halutuilla täytteillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...