tiistai 7. helmikuuta 2012

Ystävänpäiväleivokset


Kunnostaudutaan nyt sitten kunnolla, ja lisätään vielä leivontapäivityskin blogiin pitkästä aikaa. Ystävänpäivä on tulossa, ja vaikka en kyseistä juhlaa muuten juuri jaksa viettääkään, on se (kuten kaikki muutkin juhlapäivät) kuitenkin hyvä syy valmistaa leivoksia. Tein näihinkin leivoksiin kahta eri täytettä: toinen hieman makeampi ja toinen vähän vähemmän makea. Sydämen mallisiksi leivokset saa helposti piparimuotilla, jota en itse omista (kuten saattaa kuvistakin huomata... :--)) Nooh, moni kakku päältä kaunis.

Ystävänpäiväleivokset


Kääretorttupohja:

4 munaa
1 ½ dl sokeria
3 rkl kaakaojauhetta
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta

Vatkaa muna ja sokeri huolellisesti vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti taikinaan. Siivilän avulla kun tämän vaiheen tekee, ei pitäisi syntyä paakkuja. Levitä uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa n. 6-8 minuuttia.

suklaamousse:

200 g tummaa suklaata
1/2 dl vahvaa kahvia
1 keltuainen
2 dl kuohukermaa
pistaasipähkinöitä murskana

Laita kahvi sekä suklaapalat kulhoon ja sulata suklaat vesihauteessa. Jäähdytä tämä seos ja vatkaa keltuainen joukkoon. Vaahdota kermavaahto ja yhdistä se suklaaseokseen.

voikreemi:

150 g voita
1 rkl vaniljasokeria
2 ½ dl tomusokeria
3 keltuaista

Nypi sokerit voit joukkoon. Vatkaa keltuaiset sekaan.

Leikkaa kääretorttupohjasta haluamasi mallisia kuvioita. Laita täytettä kahden palan väliin, sekä päälle. Koristele pistaasipähkinöillä/sydänkuvioilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...