keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Punaherukkahillo


Syksyllä päätimme ostaa isosiskoni kanssa Mehumaijan puoliksi. Isosiskoni kävi myös ystävällisesti poimimassa paljon marjoja, joista yhdessä siis valmistimme mehua. Itse kunnostauduin hyytelöiden ja hillojen valmistuksessa. Vaikeatahan se ei näyttänyt olevan. Ja punaherukoistakin syntyi jopa syötävää tavaraa, yleensä en juurikaan näiden marjojen kirpeästä mausta välitä, mutta linturuokien kanssahan tämä sopii paremmin kuin hyvin.

Punaherukkahillo

1 kg punaisia viinimarjoja
600 g sokeria
2 ½ dl vettä

Keitä vettä ja sokeria kattilassa, kunnes seos on lankamainen ja kirkas. Kuori vaahto pois, jos sitä muodostuu. Kun liemi on vähän jäähtynyt lisätään marjat, anna kiehua hiljalleen ja ja ravistele kattilaa. Tee näin muutamia kertoja. Kuori vaahto pinnalta pois. Kun marjat ovat kirkkaita eikä vaahtoa enään muodostu. Kattila nostetaan liedeltä pois ja ravistele taas. Jäähtynyt hillo purkitetaan kuumiin lasipurkkeihin ja kannet suljetaan välittömästi. Anna purkkien jäähtyä ja siirrä sitten kylmään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...