keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Mausteinen mustaherukkahyytelö


Kun punaherukkahillosta kirjoittelin, sanoin, etten juuri välitä tästä marjasta. Toisin on kuitenkin tämän tummemman viinimarjan suhteen: tätä marjaa rakastan. Varsinkin mehussa. Päätin myös valmistaa marjoista mausteista hyytelöä. Mausteet ovat jouluisia ja itseasiassa isäinpäiväillallisella saimmekin tätä hyytelöä maistaa yhdessä hirvenlihan ja voissakuullotettujen sipulien kanssa. Oli äärettömän hyvää, tätä lisää joulupöytään. Harmi vaan, ettei ollut kameraa mukana, ehkäpä kotioloissa tätä saa joskus lisää. Mutta siis se hyytelön ohje:

Mausteinen mustaherukkahyytelö

1 kg mustia viinimarjoja
600 g sokeria tai 4 dl hunajaa
3 tl kanelia
3 tl neilikkaa
2 tl muskottikukkaa
1 dl omenaviinietikkaa

Keitä viinimarjoja ja sokeria/hunajaa noin 15 minuuttia. Lisää mausteet ja etikka. Keitä hiljalleen vielä 30 minuuttia. Tölkitä kuuma hyytelö puhtaisiin kuumennettuihin tölkkeihin. Säilytä kylmässä.

2 kommenttia:

  1. Raikkaan oloinen tämä uusi blogisi ! Ei mielestäni vanhassakaan mitään vikaa ollut.

    Kaikkia herukoita rakastan eniten tuoreina ja pensaista suoraan suuhun poimittuina. Valkoisia ostan aina, kun torilla törmään niihin. Mustan viinimarjamehun voimaan luotan, jos flunssa hätistelee.

    www.nami-hiiri.com

    VastaaPoista
  2. Kiitos hyvästä ja helposta reseptistä :) Toivottavasti ei haittaa, että linkitin sen omaan blogiini? (http://pihasauna-ja-omenapuu.blogspot.fi/2012/07/ja-keittiossa-tuoksuu-joulu.html)

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...